Ελλάδα, παράδοση και Ορθοδοξία. Τρεις έννοιες άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους που αν τις ενώσεις καταλήγεις στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Μιας Ελλάδας που πασχίζει να ακολουθήσει τις σύγχρονες υπερδυνάμεις αλλά δεν πρέπει να το κάνει απαξιώνοντας την βαριά κληρονομιά της.

Με τη σκέψη σε αυτές τις ιδέες περί μη απαξίωσης της βαριάς κληρονομιάς που πρέπει να κληροδοτηθεί και στις επερχόμενες γενιές, μια ομάδα απλών καθημερινών ανθρώπων αποφάσισε να παλέψει για την διάσωση ενός μοναστηριού που οι ρίζες της ιστορίας του χάνονται κάπου δεκατρείς αιώνες πίσω. Μιας μονής που σήμερα στέκεται χάρη στην βοήθεια της Παναγίας και στους καθημερινούς κόπους τριών καλογραιών (με την μια εξ αυτών, την ηγουμένη, σχεδόν κατάκοιτη), που κυριολεκτικά με το τίποτα, προσπαθούν να το διατηρήσουν.

Η Ιερά Μονή Περιβλέπτου, από αρχιτεκτονικής απόψεως ανήκει στα βυζαντινά στολίδια της Ελλάδας. Εντούτοις όμως, δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις γνωστές μονές γι’ αυτό και η συντήρηση της αλλά ακόμα και αυτή η σίτιση των καλογραιών, είναι ένας καθημερινός Γολγοθάς που ξεπερνιέται με την βοήθεια της Παναγίας και των ανθρώπων που αφιερώνουν τον χρόνο τους αλλά και χρήματα από το υστέρημα τους χωρίς μάλιστα να αποζητούν εύσημα και επαίνους. Ο καθένας προσφέρει ότι μπορεί και όπως το μπορεί. Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών, είναι και η έναρξη των εργασιών για την στήριξη του καθολικού το οποίο πέρα από τις τοιχογραφίες και τους αρχιτεκτονικούς θησαυρούς που είναι αποτυπωμένοι πάνω του, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, κυρίως από διάφορους σεισμούς.

Η Ιερά Μονή, βρίσκεται στο χωριό Πολιτικά της Εύβοιας, σε απόσταση μιάμισης ώρας από την Αθήνα και είναι ιδανικός τόπος για μια Κυριακάτικη εκδρομή που μπορεί να συνδυαστεί και με προσκύνημα. Σας καλούμε να συμπράξετε με τους ανθρώπους που ήδη έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της διατήρησης της Ιεράς Μονής, όπως μπορείτε. Με το άναμμα ενός κεριού μέχρι με τρόφιμα για τις μοναχές ή ακόμα και με εθελοντική εργασία για όσους κατέχουν μια τέχνη και θέλουν να προσφέρουν.

Όσοι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ιερά Μονή για να τους δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το πώς θα μπορέσουν να βοηθήσουν ώστε και αυτό το Σπίτι της Παναγίας, όπως τόσα άλλα ανά την Ελλάδα, να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει.

Η ομάδα φίλων της Ιεράς Μονής Παναγίας Περιβλέπτου

>> Ιστορικό της Ιεράς Μονής >>

0 Responses to “Σχετικά”



  1. Leave a Comment

Leave a comment




Η εικόνα της Παναγίας Περιβλέπτου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και παιχνίδια για άπορες οικογένειες της περιοχής του μοναστηριού. Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει ας επικοινωνήσει με την Ιερά Μονή. Ευχαριστούμε πολύ

English

Русские

Σημείωση – Note

Η σελίδα αυτή δημιουργήθηκε από μια ομάδα φίλων που προσπαθούν να στηρίξουν την Ιερά Μονή Παναγίας Περιβλέπτου ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής και Χριστιανικής μας κληρονομιάς.

****

This page was created by a group of friends providing support and assistance to the Holy Convent of Our Lady Perivleptou, in an effort to preserve it and to promote Greek and Christian Orthodox heritage.

Επισκέπτες - Visitors

  • 5,724

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1 other subscriber